}

Ιστορία της μπλούζας

Η Roly και η μπλούζα, μία σχέση με ιστορία πάνω από 25 χρόνια


Με την ονομασία T-Shirt, λόγω του σχήματος του πατρόν σε T, αυτή η μπλούζα σταμάτησε να χρησιμοποιείτε σαν εσώρουχο από το 1950 και έγινε ένα σύμβολο. Σε αυτό βοήθησαν οι Αμερικάνοι στρατιώτες οι οποίοι μετά από το 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο τη χρησιμοποιούσαν συχνά στο ντύσιμο τους σας απλοί πολίτες αλλά και η επιτυχία στο σινεμά με ηθοποιούς όπως ο Marlon Brando, James Dean ή ο Steve McQueen που την έκανα διάσημη φορώντας την σε πολλές ταινίες του Χόλυγουντ. Από τότε η μπλούζα έγινε σύμβολο νεότητας και ο κόσμος της μόδας την συμπεριέλαβε στα βασικά ενδύματα χάρη στην ευελιξία της. Κατά τη διάρκεια της ιστορίας της, η μπλούζα αυτή προσαρμόστηκε σε πολλές εκδοχές μέχρι να γίνει ένα καθημερινό ένδυμα και γεμάτο δυνατότητες, όπως δείχνει πολύ καλά ο μεγάλος κατάλογος της Roly.

Η εταιρεία Camisetas Santomera s.l. αρχική εταιρεία της σημερινής μάρκας Roly ιδρύθηκε το 1990 και ξεκίνησε τα βήματά της με την δημιουργία ενδυμάτων σε εθνικό επίπεδο και με την εξατομίκευση μπλουζών με μικρές μεταξοτυπίες. Σιγά σιγά η εταιρεία μεγάλωσε την προσφορά της σε χρώματα, καθώς οι πρώτες μπλούζες της ήταν αποκλειστικά σε λευκό χρώμα, όπως και τα είδη ενδύματος, και συμπεριέλαβε στον κατάλογό της πόλο ή προϊόντα από φλις. Αυτές οι μπλούζες μπήκαν στην αγορά αρχικά υπό την ονομασία Perro Blanco, η πρώτη μάρκα της εταιρείας την οποία ακολούθησαν άλλες που ήταν διαφορετικές σε ποιότητες και γραμμές από το προϊόν που πουλούσε η μάρκα.

Στην περίπτωση της εθνικής παραγωγής όλη η διαδικασία ήταν ελεγχόμενη, από την αγορά του νήματος έως το σχεδιασμό και την προετοιμασία, περνώντας στην ύφανση ή το βάψιμο. Παρόλο που το τελευταίο βήμα το πραγματοποιούσαν τρίτοι. Αυτή η ενσωμάτωση της παραγωγής και του ελέγχου όλης της σειράς, είναι που καθιστά στις μέρες μας τη Roly ως μία αναγνωρίσιμη μάρκα για την τελειότητα των διαφορετικών ενδυμάτων της, καθώς επίσης για τα διαφορετικά είδη πλέξης όπως το πικέ, το φλις, το interlcok ή την απλή πλέξη που χρησιμοποιείται στην παραγωγή.

Παρόλο που στις αρχές του 90 έγιναν εισαγωγές μπλουζών με μάρκες όπως Beach Club ή Cotton, από το 1996 όταν η εταιρεία άρχισε αποφασιστικά με την εισαγωγή ενδυμάτων στη χώρα μας. Πρώτον μέσω των brokers που διαχειρίζονταν την αγορά, και από το 1999 πλέον με απευθείας εισαγωγές υπό τη μάρκα Roly, η οποία δημιουργήθηκε πριν από 3 χρόνια. Αυτή η εποχή συνέπεσε με την ίδρυση της εταιρείας Gor Factory S.A. για να αναλάβει τη διαχείριση και τον έλεγχο της διαδικασίας εισαγωγής των ενδυμάτων. Κατά τον ίδιο τρόπο, η εταιρεία συμμετείχε για πρώτη φορά στην έκθεση DIPA της Valencia, αρχίζοντας έτσι μια συνεχής παρουσίαση σε εκθέσεις.

Το έτος 2006 είναι μία ημερομηνία κλειδί στην ιστορία της εταιρείας. Η εταιρεία αποφασίζει να ενώσεις τις διάφορες μάρκες υπό τη μάρκα Roly, αρχίζοντας μία νέα περίοδο που επεκτείνεται μέχρι σήμερα. Παράλληλα, επικεντρώνει όλες τις εγκαταστάσεις τις σε μία μόνο έδρα, δημιουργώντας το σημερινό κέντρο αποθήκευσης στην περιοχή της Μούρθια και εγκαινιάζει αρκετούς αντιπροσώπους σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, από όπου προσεγγίζουν τη Roly και τα προϊόντα στις διάφορες αγορές και πελάτες.