ΦΙΛΤΡΑ ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΙ
Μαντηλι Unisex
Προβολή φίλτρα
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ
ΦΥΛΟ
iconModel_3

iconModel_4

iconModel_44

iconModel_5

iconModel_6

ΕΙΔΟΣ
Προβολή περισσότερα
ΣΥΛΛΟΓΕΣ
Εικονίδια
ΧΡΩΜΑΤΑ
ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΧΡΩΜΑΤΩΝ
Μεγεθη
ΣΥΝΘΕΣΗ
ΔΙΑΘΕΣΙΜΕΣ ΕΠΑΝΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΕΣ

Μαντηλι Unisex

Σύμβολο παραδοσιακών γιορτών

Η προέλευση του μαντιλιού για το λαιμό είναι πολύ ενδιαφέρουσα. Με τον καιρό έχει γίνει ένα παντοτινό ένδυμα και η εξέλιξή του είναι αντίστοιχη με τα έθιμα της κοινωνίας. Στη ρωμαϊκή εποχή το χρησιμοποιούσαν σαν τρόπο έκφρασης. Οι Ρωμαίοι έδειχναν την ευγνωμοσύνη τους ή την αγανάκτησή τους με μία κίνηση αυτού του μικρού υφάσματος. Μετά χρησιμοποιήθηκε για να ξεχωρίσεις τον βαθμό των υψηλών τάξεων. Οι Γάλλοι και οι Άγγλοι που άνηκαν στην αριστοκρατία τα φορούσαν για να καλύψουν τη μύτη τους και να απομονώσει την άσχημη μυρωδιά που προερχόταν από τους δρόμους.

Χρόνια μετά διατηρήθηκαν πολλά από αυτά τα έθιμα. Στην Ισπανία, όταν πηγαίνεις σε μία ταυρομαχία δείχνεις την αναγνώριση του ταυρομάχου με ένα λευκό μαντήλι. Το κόκκινο μαντήλι είναι το σύμβολο της παραδοσιακής γιορτής στην Παμπλόνα, των Sanfermines. Έχει ενσωματωθεί στα παιδικά παιχνίδια, σε πολλές γιορτές και παραδόσεις. Και φυσικά, έχει έρθει στη μόδα και στον κόσμο της διακόσμησης.


Αναντικατάστατα στη μόδα

Τα χρησιμοποιούν τόσο οι γυναίκες όσο και οι άνδρες, μόνο που ο κάθε ένας ακολουθεί απόλυτα διαφορετικές προϋποθέσεις. Το άνδρας το φοράει συνήθως σε συνδυασμό με κοστούμια, το οποίο προσδίδει μία πινελιά κομψότητας και πιο προσωπική. Συνήθως είναι μονόχρωμα ή με μικρό σχέδιο, αλλά ποτέ φανταχτερά και φροντίζουν να ταιριάζουν αρμονικά με το κοστούμι και το παπιγιόν ή τη γραβάτα.

Αλλά αυτά τα unisex μαντήλια έχουν την ίδια λειτουργικότητα και στα δύο φύλα. Στις γιορτές όπως των Sanfermines, άνδρες και γυναίκες, αγόρια και κορίτσια, παιδιά φοράνε τον ίδιο τύπο υφάσματος στο λαιμό. Αυτό που στη Roly αποκαλούμαι ο κλασσικός τρόπος. Στον κατάλογό μας έχουμε μία γκάμα χρωμάτων για να έχετε πάντα το αγαπημένο σας.